דוגמאות לרשלנות רפואית בתחום האנדוקרינולוגיה
רשלנות באבחון וטיפול במקרי תת פעילות/יתר פעילות של בלוטת התריס
בלוטת התריס (בלוטת המגן) אחראית על הפרשת הורמונים המועברים באמצעות אדם לשאר חלקי הגוף. ההורמונים הללו משפיעים על תפקוד איברים רבים ובי היתר המוח והלב.
תת פעילות של בלוטת התריס
נובעת מהפרשה נמוכה של הורמונים, האטה בחילוף החומרים ופגיעה במערכות הגוף.
יתר פעילות של בלוטת התריס
נובעת מהפרשת יתר של הורמונים, והעליה בקצב חילוף החומרים בגוף. רשלנות רפואית בהקשר זה, עשויה לבוא לידי ביטוי בין היתר בגין – אי הפניה לבדיקות מתאימות לאבחון, התעלמות מתסמינים, היעדר טיפול או מעקב רשלני אחר טיפול ותופעות לוואי, גרימת נזק שניתן היה למנוע.
רשלנות רפואית באבחון וטיפול סוכרת
סוכרת הינה מחלה מטבולית. ישנן סוגים שונים של סוכרת, לרוב מוכרות שתי צורות עיקריות – סוכרת מסוג 1 וסוכרת מסוג 2. בתוך זאת יש לציין גם סוכרת הריונית וסוכרת מסיבות נוספות. הבעיה המרכזית ברוב צורות הסוכרת היא חוסר של הורמון אינסולין או תפקוד לקוי שלו.
רשלנות רפואית בהקשר זה, לרוב תבוא לידי ביטוי באבחון שגוי או מאוחר, היעדר טיפול תואם או היעדר ניהול הולם ואיזון של המחלה ומאפיינה.
הגשת תביעה ברשלנות רפואית בתחום האנדוקרינולוגיה
על מנת לבחון רשלנות בתחום זה חשוב לאסוף תיעוד רפואי, מסמכי מעקב, תוצאות בדיקות, הפניות ומלוא התיעוד הרפואי הרלבנטי. על המקרה להיבחן על ידי עו"ד לרשלנות רפואית ומומחים רפואיים בתחום האנדוקרינולוגיה ובתחומים נוספים ככל שנדרש, שיבחנו את התהליכים שפורטו לעיל, את המסמכים הרפואיים, ואת המצב הרפואי וזאת על מנת להגיע למסקנה באם קיים בסיס להגשת תביעה.