רשלנות רפואית בגסטרואנטרולוגיה (מערכת העיכול)

גסטרואנטרולוגיה (בקיצור: "גסטרו") הינו ענף ברפואה העוסק בחקר מחלות מערכת העיכול, ובעיקר במחלות הוושט, קיבה, תוספתן, המעי הדק והגס. פרוצדורות שונות בתחום הגסטרו מתבצעות בעיקר לצורכי איבחון של מצבים רפואיים שונים. במידה והגורם הרפואי לא מבצע את הפעולה בצורה אחראית ומקצועית, הדבר עשוי למנוע אבחנה כראוי, ומכאן להוביל למתן טיפול לא מיטבי או החמצה של ממצא חשוב, ומדובר במצבים שיכולים להיות בעלי השלכות קשות.

 

מה הם הסימפטומים הנפוצים במחלות גסטרואנטרולוגיות

מחלות גסטרואנטרולוגיות משפיעות על מערכת העיכול וחומרתן משתנה. הן יכולות להיגרם ממספר גורמים החל מנטייה גנטית, דרך מצבים רפואיים, גורמים סביבתיים ועד הרגלי תזונה. להלן מספר תסמינים שכיחים לבעיות במערכת העיכול:

  • עצירות
  • שלשולים והקאות
  • בחילות
  • שינויים במשקל
  • כאבי בטן
  • עייפות
  • ירידה בתיאבון

 

כאשר רופא המשפחה מקבל מטופל עם תסמינים אלו ונוספים, מקובל לבצע בדיקות משולבות ולתת הפניות בהתאם – בדיקות גופניות, מעבדה ולעיתים הדמיות. לפי הצורך רופא המשפחה יפנה למומחה בתחום הגסטרו (גסטרואנטרולוג) המתמחה במחלות מערכת העיכול אשר ימשיך את תהליך האבחון ואת הטיפול בהתאם לממצאים.

 

רשלנות רפואית בתחום הגסטרואנטרולוגיה (מחלות מערכת העיכול):

כמו בתחומי רפואה נוספים, רשלנות רפואית יכולה לקרות בכל אחד מהשלבים בשרשרת האירועים. החל מתהליך האבחון המקדים, דרך אופן וטיב הטיפול וכן בשלב המעקב אחר קבלת הטיפול.

להלן מספר דוגמאות למקרי רשלנות רפואית בתחום הגסטרואנטרולוגיה:

  • אי מתן הפניות לבדיקות – אם בשל כשל כזה או אחר לא היה ניתן להשלים את הפרוצדורה הרפואית וחרף כך לא נתנה הפניה לבדיקות נוספות ו/או משלימות ככל שהדבר נדרש, או במקרים בהם מתבצעת בדיקה באופן תקין, אך הממצאים מצריכים המשך טיפול או מתן הפניה בהתאם לממצאים, אך זו לא נתנה.
  • היעדר זיהוי של ממצא בעת ביצוע פרוצדורה ופענוח שגוי – לדוגמה פספוס ממצא במסגרת בדיקת קולונוסקופיה או גסטרוסקופיה, בין אם בגין טכניקה לא טובה או חוסר תשומת לב מצד הצוות הרפואי המבצע, או ביצוע לא שלם של הפעולה, כאשר ניתן היה למנוע זאת לו הצוות הרפואי היה פועל בהתאם למצופה ולסטנדרט הטיפול הסביר.
  • הסכמה מדעת – על הרופא המטפל לוודא שהמטופל מבין את משמעות הטיפול או הבדיקה, מודע למטרותיהם וכן לסכנות הטמונות בהם. מצופה מהצוות הרפואי להציג חלופות ולקבל הסכמתו של המטופל לטיפול, ובפרט כאשר מדובר בבדיקות או בפרוצדורות אשר טמונות בהן סיכונים. אי קבלת הסכמה מדעת לטיפול או בדיקה, כאשר הדבר נדרש, עשויה גם היא להוות בסיס לתביעת רשלנות רפואית.
  • טיפול לא מיטבי או כשל בטיפול  – ביצוע בדיקה באופן לא זהיר או רשלני, פספוס ממצאים שצריך וניתן היה לזהות, גרימת נזק במהלך פרוצדורה רפואית או הליך כירורגי אשר ניתן היה למנוע ועוד. מקרים מסוג זה עשויים להימצא כרשלנות רפואית בטיפול.
  • מעקב אחר הפניות ותוצאותיהן ומעקב אחר מתן טיפול – מצופה מהרופא המטפל שיעקב אחר תוצאות בדיקות אליהן הופנה המטופל ויוודא ביצוען או ידגיש את חשיבותן. כמו כן, לאחר מתן טיפול נהוג כי הצוות הרפואי יבצע מעקב אחר מצבו של המטופל וייבחן האם הטיפול השיג את מטרתו, האם הבעיה טופלה וכן לוודא שלא נגרמו סיבוכים מהטיפול. צוות רפואי שאינו עושה כן, עשוי להימצא אחראי למצבו של המטופל.

 

הגשת תביעה ברשלנות רפואית בתחום הגסטרואנטרולוגיה

רשלנות רפואית בגסטרואנטרולוגיה (מערכת העיכול)
דיני נזיקין, נזקי גוף, תביעות רשלנות רפואית ותאונות דרכים. טיפול מקצועי ותוצאות מוכחות.
לייעוץ חייגו:
עו"ד טל סיץ'
לוגו טל סיץ'

כמו בכל טיפול רפואי, יש להבין שלא כל נזק או תוצאה מצערת הינה תוצר של רשלנות. על מנת שניתן יהיה לתבוע בעילה של רשלנות רפואית, על המקרה להיבדק על ידי מומחים רפואיים בתחום הגסטרואנטרולוגיה, שיבחנו את התהליכים שפורטו לעיל, את המסמכים הרפואיים, ואת המצב הרפואי בעקבות האירוע וזאת על מנת להגיע למסקנה באם קיים בסיס להגשת תביעה בגין רשלנות רפואית. עורך דין המתמחה בתחום יכול לסייע בבחינת המקרה ובהפניה למומחה מתאים אשר יחד יוכלו לבחון את מה שאירע והיתכנות התביעה וקבלת פיצוי בגינה.

 

כיצד נערכים לתביעה בעילה של רשלנות רפואית

  1. פניה לעורך דין – מומלץ לפנות לעורך דין בעל ניסיון בתביעות רשלנות רפואית.
  2. איסוף מסמכים – יש לאסוף את כלל המסמכים הרלבנטיים הקשורים לאירוע, לרבות מסמכי אשפוז, פענוחי בדיקות, והתייעצויות מומחים.
  3. חוות דעת רפואית – בתביעות רשלנות רפואית ישנה חשיבות יתרה לחוות הדעת הרפואית שתצורף לכתב התביעה. יש לפנות למומחה בתחום המתאים, ובענייננו – למומחה בתחום הגסטרואנטרולוגיה. המומחה יבחן את המסמכים הרפואיים וילמד את פרטי המקרה, וככל שיימצא שאירעה רשלנות רפואית יערוך חוות דעת לתמיכה בכתב התביעה. עורך הדין יוכל לסייע במציאת מומחה מתאים.
  4. כתב התביעה – ככל שיימצא שישנה היתכנות לתביעת רשלנות רפואית ולאחר עריכת חוות דעת המומחה הרפואי, ישקוד עורך הדין על עריכת כתב התביעה והגשתו לבית המשפט, אז יתחיל ההליך המשפטי.

 

פנייה למשרד עורכי דין המתמחה בתביעות רשלנות רפואית

הגשת תביעה בגין רשלנות רפואית היא פעולה מורכבת המצריכה ידע רב ומקצועיות. ישנו יתרון משמעותי לעורכי דין המתמחים בתחום הרשלנות הרפואית בשל היכרותם עם מקרים דומים, וניסיונם בעבודה מול גורמי רפואה שונים ולרבות המומחים הרפואיים.

עורך דין טל סיץ' עוסק בתיקי רשלנות רפואית מזה כ- 17 שנים. הידע, המקצועיות, הכרת התחום והפסיקה בנושא מאפשרים ללקוחותיו להנות ממעטפת מקצועית יסודית ומוקפדת.

ככל שאתם סבורים שארעה רשלנות רפואית בענייניכם או אצל קרוביכם, אתם מוזמנים  ליצור קשר לצורך בחינת המקרה והיתכנות התביעה וקבלת פיצוי בגין נזקיכם.

 

מאמר זה נכתב בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד, אך מיוחד לנשים וגברים כאחד.

רשלנות רפואית גסטרואנטרולוגיה - עורך דין טל סיץ'

עוד בנושא רשלנות רפואית: