רשלנות רפואית בהקטנת והרמת חזה

ניתוחי חזה הם מהנפוצים והמבוקשים ביותר בתחום הניתוחים הפלסטיים. ניתוחים אלו מבוצעים כדבר שבשגרה, אך עם זאת יש לזכור שמדובר בהליך כירורגי לכל דבר ועניין וככזה הוא טומן בחובו גם סיכונים לסיבוכים. 

 

מהם הליכי הקטנת והרמת חזה וההבדל ביניהם ?

ניתוחים להקטנת חזה והרמת חזה הם דומים מאוד מבחינת הטכניקה הניתוחית. בשניהם מתבצעת הסרת עודפי עור כחלק העיקרי של הניתוח.

הניתוחים מתבצעים הן מסיבות אסתטיות (נראות) והן מטעמים רפואיים תפקודיים – לדוגמה,  באישור ודרך קופות החולים בין היתר מטעמים של טיפול ומניעת בעיות אורתופדיות. ההבדל העיקרי בין שני הניתוחים – הקטנת חזה והרמה חזה, הנו כמות העור שיש להסיר, או במילים אחרות, במידת השינוי בנפח השד.

בניתוחי הרמת חזה מתבצעת הסרה מינימאלית יחסית של רקמת שד ומתמקדים בבעיית הצניחה ועיצוב השד מחדש, בעוד בניתוחי הקטנת שדיים המטרה העיקרית הינה הקטנת נפח השדיים.

לעיתים גם מתבצעים ניתוחים משולבים של הקטנה והרמת שדיים.

 

מי מבצע את ההליך ?

הליכים של הקטנת חזה או הרמת חזה הם הליכים כירורגיים לכל דבר ועניין, כלומר הם מתבצעים על ידי רופאים כירורגים, ולרוב על ידי מומחים לכירורגיה פלסטית.

 

הסיכונים הרפואיים בניתוחי הקטנת והרמת חזה

רשלנות רפואית בהקטנת והרמת חזה
דיני נזיקין, נזקי גוף, תביעות רשלנות רפואית ותאונות דרכים. טיפול מקצועי ותוצאות מוכחות.
לייעוץ חייגו:
עו"ד טל סיץ'
לוגו טל סיץ'

כמו בכל הליך רפואי, ובוודאי שבהליכים כירורגים ישנים סיכונים וסיבוכים.

בין הסיבוכים האופייניים והמוכרים בניתוחי הקטנה והרמת חזה ניתן למצוא את המקרים הבאים:

  • אי-סימטריה – בכל ניתוח העוסק במבנה השדיים, עלולה להיווצר תוצאה לא סימטרית/לא אחידה בשדיים – בצורתם ובינם לבין עצמם, צד אחד שונה מהצד השני.
  • נזק למבנה הפנימי של השד – העובדה שמדובר בהליך כירורגי מביאה איתה את החשש מפגיעה באיברים הפנימיים. 
  • דימומים ופעירת חתכים – דימומים, הפרשות חריגות ובמקרים קשים יותר פעירה של חתכי הניתוח. 
  • זיהום ונמק – זיהום של אזור הניתוח ונמק של הרקמות עשויים לקרות בשל בפגיעה באספקת הדם לשד או לעטרות בשל תכנון לקוי, או בשל תקלה כזו או אחרת בניתוח וכן זיהומים מסיבות שונות. מדובר בסיבוכים קשים לטיפול אשר לעיתים מותירים נזקים משמעותיים. 
  • צלקות חריגות – כל ניתוח כרוך בצלקות בעור, אך לעיתים יוותרו צלקות חריגות באורכן, צורתם, רגישותן וכדומה.
  • פגיעה ביכולת ההנקה – לעיתים לאחר ניתוחים אלו נפגעת היכלות להניק.
  • פגיעה בתחושה – לתקופות קצרות או ממושכות, ולעיתים קבועות.
  • צורך בניתוח חוזר – לאחר הופרה חוזרת של צניחת השד, או בשל הופעות סיבוכים או תוצאות לא אופטימליות וצורך בתיקונם.

 

רשלנות רפואית בניתוחים פלסטיים

במהלך כל טיפול רפואי, עשויים להיגרם סיבוכים שונים ואין הבטחה שתקלות לא יקרו. עם זאת כאשר תקלות מתרחשות צריך לבדוק האם אפשר היה להימנע מהן. רשלנות רפואית היא עניין מורכב, ורשלנות רפואית בכירורגיה פלסטית בה ההליך הרפואי הנו אלקטיבי לרוב, כלומר לא מחויב במציאות, הוא אפילו מורכב יותר. כמו בכל הליך רפואי, גם בכירורגיה פלסטית ניתן למצוא מקרים של רשלנות רפואית, אשר עשויה להתרחש בכל אחד משלבי הטיפול השונים – בשלב הקבלה לטיפול, בטיפול עצמו, ובמהלך ההחלמה והמעקב לאחר הניתוח.

 

חשיבות ההסברים לפני הניתוח וקבלת ההסכמה מדעת לטיפול

אחת הנקודות החשובות ביותר בכל הנוגע לניתוחים בכלל והן לניתוחים פלסטיים אף באופן מוגבר בשל היותם ניתוחים אלקטיביים (ללא הכרח רפואי), היא הבנת ההליך הרפואי, סיכוניו וסיכוייו וקבלת ההסכמה מדעת להליך. 

בניתוחים פלסטיים יש מספיק זמן לעבד את המידע ולהבין אתו ויש חשיבות רבה לכך שהמטופלים יבינו את משמעויות הסיכויים והסיבוכים הכרוכים בהליך, כמו גם חלופות אפשריות לניתוח ותיאום ציפיות. 

בשל כך יש חשיבות גדולה ואחריות החלה על הרופא המנתח לבצע שיחת ייעוץ והסבר למטופליו ולוודא שאלו הבינו את שהוסבר להם וכן לתת מקום וזמן לשאלות ומענה. 

חשוב להבין שרופא שלא נתן למטופל הסברים כנדרש ולא החתים על טופס הסכמה מדעת לפני הניתוח, מתרשל בעצם אי מתן ההסברים כאמור ועשוי להימצא חייב בפיצוי במסגרת תביעת רשלנות רפואית, בגין נזק שנגרם שלא הוסבר ולא נידון מראש.

 

רשלנות רפואית בניתוחי הרמת והקטנת חזה

במהלך כל טיפול רפואי עשויים להיגרם סיבוכים ותקלות ואין הבטחה שהם לא ייקרו. עם זאת, כאשר תקלות מתרחשות צריך לבדוק האם מדובר במקרים שאפשר היה למנוע.

רשלנות רפואית היא עניין מורכב, ובוודאי כאשר מדובר בניתוחים להרמת ו/או הקטנת חזה, שכן מדובר בהליכים שכרוכים בהם לא מעט סיכונים להופעת סיבוכים ומסיבות שונות, כפי שסקרנו כאן בקצרה.

גם בניתוחים להרמת והקטנת חזה ניתן למצוא לא אחת מקרים של רשלנות רפואית שעשויה להופיעה בכל אחד משלבי הטיפול השונים – הקבלה לטיפול, הטיפול עצמו, במהלך ההחלמה והן בשלב המעקב לאחר הניתוח.

במידה ונגרם למטופלת נזק או פגיעה בעקבות ניתוח להקטנת או הרמת חזה, וניתן להוכיח שהנזק נגרם עקב התנהלות לא סבירה או תקינה מצד הצוות המנתח או גורם רפואי אחר במהלך אחד משלבי הטיפול השונים, הדבר עשוי להצדיק הגשת תביעה בגין רשלנות רפואית.

 

צרו איתנו קשר ואנו נבחן האם מדובר ברשלנות רפואית במקרה שלכם

עורכי דין שונים פועלים בתחומי משפט שונים. כאשר אתם מבקשים לתבוע בגין רשלנות רפואית, חשוב לעשות זאת באמצעות עורך דין מתאים המתמחה בתחום בו אתם מעוניינים להגיש את תביעתכם.

עו"ד טל סיץ מטפל בתביעות רשלנות רפואית מזה 17 שנים ועם פנייתכם, ניתן יהיה לבחון את סיפור המקרה שלכם, ייבדקו המסמכים הרפואיים, תתבצע לפי הצורך פנייה למומחה רפואי בתחום מתאים לקבלת חוות דעת ויעשה כל שנדרש לצורך בחינת היתכנות התביעה וקבלת הפיצוי בגין נזקיכם.

הנכם מוזמנים ליצור קשר עם משרדי על מנת לברר האם גם המקרה שלכם מקורו ברשלנות רפואית.

המאמר נכתב בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד, אך מיועד לנשים וגברים כאחד.

רשלנות רפואית בהקטנת והרמת חזה

עוד בנושא רשלנות רפואית: