רשלנות רפואית בניתוחי כף היד

כף היד היא איבר רגיש ומורכב במיוחד המשלב רשת צפופה של עצבים, כלי דם, גידים ורקמות עדינות. פגיעה בכף היד עלולה לגרום לפגיעה תפקודית משמעותית ולכן כל פרוצדורה כירורגית המבוצעת בה מחייבת דיוק וזהירות מרבית. למרבה הצער, ישנם מקרים שבהם רשלנות רפואית במהלך ניתוחי כף היד מובילה לנזקים בלתי הפיכים הפוגעים באופן חמור באיכות חייהם של המטופלים.

במאמר זה נסביר לגבי מצבים רפואיים המחייבים ניתוח בכף היד, כיצד מתרחשת רשלנות רפואית בתחום זה ואילו צעדים ניתן לנקוט במקרה של פגיעה עקב טיפול רשלני.

 

מתי יש צורך בניתוח בכף היד?

ניתוחים בכף היד נועדו לטפל במגוון רחב של בעיות רפואיות, ביניהן:

רשלנות רפואית בניתוחי כף היד
דיני נזיקין, נזקי גוף, תביעות רשלנות רפואית ותאונות דרכים. טיפול מקצועי ותוצאות מוכחות.
לייעוץ חייגו:
עו"ד טל סיץ'
לוגו טל סיץ'

תסמונת התעלה הקרפלית – מצב שבו נוצר לחץ על העצב המדיאני בשורש כף היד אשר שגורם לכאב, תחושת נימול, חולשה, הפרעת תפקוד ואף איבוד תחושה באצבעות.

ניתוח לשחרור "אצבע הדק" / "טריגר פינגר" – כיפוף של אצבעות בשל שינויים בגידים ובסביבתם.

תיקון שברים – בעיקר באזור פרק כף היד והאצבעות.

טיפול בפגיעות עצביות ובמפרקים – מסיבות שונות כגון פציעות, דלקות וכדומה.

מאחר שכף היד היא איבר מורכב, כל ניתוח מחייב תשומת לב קפדנית לכל פרט – החל מהליך ההרדמה, דרך הטכניקה הכירורגית ועד לשיקום שלאחר הניתוח. רשלנות רפואית בכל אחד מהשלבים הללו עלולה לגרום לנזק משמעותי.

 

דוגמאות לסיבוכים ופגיעות בניתוחי כף יד

פגיעה בעצבים במהלך הניתוח

אחד הסיכונים החמורים ביותר בניתוחי כף היד הוא פגיעה בעצב. בכף היד קיימים שלושה עצבים מרכזיים האחראים על התחושה והתנועה של האצבעות. כאשר מנתח פוגע בטעות באחד מהם המטופל עלול לסבול מאובדן תחושה, חולשה או שיתוק ביד.

לדוגמה, מטופל הסובל מתסמונת התעלה הקרפלית אמור לעבור ניתוח לשחרור העצב המדיאני. אם המנתח מבצע חתך לא נכון או פוגע בעצב סמוך, המטופל עלול להישאר עם נזק בלתי הפיך.

חיתוך גידים או פגיעה בכלי דם חיוניים

במהלך הניתוח, על המנתח להימנע מפגיעה בכלי דם וגידים בכף היד. פגיעה כזו עלולה לגרום לאובדן דם משמעותי, וליצור בעיות בזרימת הדם לאזור מה שמוביל לסיכון לאובדן תחושה, נמק באצבעות או להגבלות תנועה ופגיעות תפקודיות בדרגות שונות.

זיהומים

זיהומים עשויים להיגרם מאי שמירה על סטריליות ואמצעי חיטוי נדרשים במהלך הטיפול. זיהומים עשויים לגרום לסיבוכים מורכבים ויש להקפיד על ביצוע הניתוח בתנאים המתאימים. סימנים המעידים על זיהום עשויים להתפתח גם זמן מה לאחר הניתוח ולכן חשוב לעקוב אחר התסמינים לאחר הניתוח.

מעקב רפואי לקוי לאחר הניתוח

כמו בכל הליך כירורגי, גם לאחר ניתוחי כף יד עשויים להופיע סיבוכים או תופעות לוואי לאחר הניתוח אשר דורשים התערבות רפואית נוספת במידה כזו או אחרת. על הצוות הרפואי להיות ער וקשוב לתלונות המטופל ולהיות ער לתסמינים השונים בביקורות לאחר הטיפול. פספוס סיבוכים או "נורות אזהרה" לבעיה מסוימת, עשויה לגרור החמצה של חלון ההזדמנויות לתיקון המצב ומניעת נזק חמור יותר או קבוע.

 

הוכחת רשלנות רפואית

כאשר בית המשפט בוחן האם במקרה מסוים ארעה רשלנות רפואית שיש לפצות בגינה, עליו לעבור דרך שלוש נקודות עיקריות, והן:

  • האם למטופל נגרם נזק?
  • האם הצוות הרפואי פעל ברשלנות?
  • האם יש קשר בין בין הטיפול לנזק (קשר סיבתי) – זאת אומרת, האם הנזק נגרם כתוצאה מהרשלנות?

ככלל, על מנת שבית המשפט יכיר בעילה של רשלנות רפואית ויחייב את הרופא או המוסד הרפואי בפיצוי המטופל בגין נזקיו, יש להוכיח שהתשובה לשלושת השאלות חיובית.

 

הגשת תביעת רשלנות רפואית בגין ניתוח בכף היד

אם אתם סבורים שנפגעתם מרשלנות רפואית במהלך ניתוח כף היד, חשוב לנקוט בפעולות מתאימות בהקדם האפשרי, שכן עיכוב בטיפול המשפטי עלול לפגוע בסיכוי למצות את מלוא זכויותיכם. תביעות רשלנות רפואית דורשות הוכחה ברורה של כשלים רפואיים, ולכן מומלץ לפעול באופן מסודר ולדאוג לכל הצעדים הנדרשים.

איסוף מסמכים רפואיים – יש לאסוף את כל המסמכים הרפואיים הרלוונטיים הקשורים לאירוע. כגון – בדיקות שבוצעו לפני ואחרי הניתוח (כגון MRI, CT או צילומי רנטגן), סיכומי מחלה ואשפוז, תיעוד מהמרפאה או בית החולים שבו נערך ההליך הכירורגי, הוראות הטיפול שניתנו לכם, מרשמים לתרופות וכל מסמך נוסף שעשוי לשפוך אור על אופן הטיפול שניתן לכם. תיעוד זה הוא חלק קריטי בבניית התיק המשפטי, שכן הוא מאפשר להראות האם הייתה סטייה מהסטנדרט הרפואי המקובל.

ייעוץ משפטי עם עורך דין מומחה לרשלנות רפואית – מומלץ לפנות לעורך דין בעל ניסיון בתחום הרשלנות הרפואית, שיבחן את נסיבות המקרה ואת היתכנות התביעה. מכיוון שתביעות מסוג זה מחייבות הוכחת רשלנות, נזק וקשר סיבתי ביניהם, ישנה חשיבות רבה לעורך דין בעל הבנה מעמיקה גם בהיבטים הרפואיים של התיק.

פנייה למומחה רפואי – לאחר איסוף המסמכים, חשוב לפנות לרופא מומחה בתחום המתאים. בענייננו יהיה זה בדרך כלל למומחה רופאי המתמחה בכירורגית כף יד או אורתופדיה, שיוכל לנתח את המקרה ולהעריך האם הייתה חריגה מהפרקטיקה הרפואית הסבירה וכן את הנזק. חוות דעת רפואית היא אחד הכלים החשובים ביותר בהוכחת תביעת רשלנות רפואית, שכן היא מספקת את הבסיס לטענה כי נגרם לכם נזק כתוצאה מטיפול לקוי. המומחה יבחן אם הייתה התרשלות באבחון, בביצוע הניתוח עצמו או במעקב שלאחר הניתוח, ויקבע אם הכשלים שנעשו הם שהובילו לנזק ואת טיבו. עורך הדין יוכל לסייע במציאת מומחה מתאים.

הגשת תביעה לפיצויים – אם ניתן להוכיח שהייתה רשלנות רפואית ושנגרם נזק, ניתן להגיש תביעה לפיצויים בגין הנזקים שנגרמו לכם. הפיצויים יכולים לכלול בין היתר החזר עבור הוצאות רפואיות שנגרמו בעקבות הניתוח הכושל, מימון טיפולים ושיקום רפואי עתידי, פיצוי בגין אובדן הכנסה או פגיעה בכושר העבודה, וכן פיצוי בגין כאב וסבל.

הגשת תביעת רשלנות רפואית היא תהליך מורכב, הדורש הוכחות חזקות ומומחיות משפטית ורפואית. לכן, ככל שתפעלו מוקדם יותר ותתייעצו עם הגורמים הרלוונטיים, כך יגדלו סיכוייכם לקבל פיצוי הולם ולמצות את מלוא זכויותיכם.

 

לסיכום – רשלנות רפואית בניתוחי כף היד

ניתוחי כף היד דורשים דיוק קפדני, וסטייה מהפרקטיקה הרפואית המקובלת עלולה לגרום לנזקים חמורים. אם נפגעתם כתוצאה מהליך רשלני, חשוב לדעת שיש לכם אפשרות לקבל פיצוי על עוגמת הנפש והנזק שנגרם לכם.

הידע, המקצועיות, והכרת התחום אותם צבר עו"ד טל סיץ במסגרת טיפולו בתיקי רשלנות רפואית מזה כ-17 שנים, מאפשרים ללקוחותיו להנות ממעטפת מקצועית יסודית ומוקפדת.

ככל שאתם סבורים שאירעה רשלנות רפואית בענייניכם או אצל קרוביכם, הנכם מוזמנים ליצור קשר עם עו"ד טל סיץ' לצורך בחינת המקרה וקבלת פיצוי בגין נזקיכם.

 

מאמר זה נכתב בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד, אך מיועד לנשים וגברים כאחד.

רשלנות רפואית בניתוחי כף היד
טיפ זהב

מעו׳׳ד טל סיץ

איסוף התיעוד הרפואי הקשור לאירוע הוא עניין מהותי. כאשר אוספים את התיעוד מביה"ח בו בוצע הניתוח יש לבקש את מלוא תיק האשפוז ולא רק את דו"ח הניתוח או תעודת השחרור שקיבלתם בסיום הטיפול. מסמכים כמו דפי הקבלה לבית החולים, טופסי הסכמה ומסמכים נוספים בתיק האשפוז עשויים לשפוך אור על השתלשלות האירועים ולסייע לכם להוכיח את תביעתכם.

עוד בנושא רשלנות רפואית: