מהו טיפול ליישור השיניים ?
יישור שיניים הוא התמחות בתחום רפואת השיניים אשר נקרא גם אורתודונטיה. מטרתו העיקרית של הטיפול הינה פתרון בעיות רפואיות דנטליות שונות ובהן שיניים עקומות, צפיפות יתר בלסת ובעיות מנשך.
הטיפול נפוץ בגילאים צעירים אך גם בגילאים מבוגרים עוברים טיפולים מסוג זה. כאמור, לטובת תיקון נזקים או שיפור בבריאות הפה והשיניים, והן מהפן האסתטי.
כיצד מתבצע יישור השיניים ?
הטיפול המקובל הוא באמצעות "גשר". מדובר בחוט מתכת שעובר בתוך "סמכים" שמודבקים על גבי השיניים. כך על ידי יצירת לחץ מניעים את השיניים לעמדה הרצויה. לטיפול ישנם שיטות ושלבים נוספים כגון שימוש ב"סד" המורכב על השיניים, "פלטות" ועוד.
- 16 שנות נסיון
- ליווי, ייעוץ, וייצוג יסודי
- ייצוג תיקים בכל גודל
סיבוכים אפשריים בטיפולים ליישור שיניים
להלן מספר סיבוכים מוכרים בטיפולים ליישור שיניים –
מחלות פריודונטליות – דלקות חניכיים כתוצאה מהיגיינה לקויה, לרוב בשל מגבלה הנובעת מה"טבעות" בשיניים.
פגיעה בשורשי השיניים – סיבוך פחות נפוץ. חשוב לאבחן סימנים מקדמים, כדי למנוע פגיעה באורך חיי השיניים.
פציעות בפה – כתוצאה מה- "מכשור" בו נעשה שימוש ומוצמד לשיניים.
כישלון הטיפול – יכול לנבוע מסיבות שונות. לדוגמה: מצד הרופא – טיב הטיפול, שיטת הטיפול שעליה הוחלט אינה נכונה למטופל, ומצד המטופל – שיתוף פעולה חלקי.
רשלנות רפואית ביישור שיניים
כפי שניתן להבין טיפולים ליישור שיניים הינה אירוע רפואי לכל דבר ועניין. כמו בכל הליך רפואי ישנם סיבוכים וסיכונים לגרימת נזקים משמעותיים. על הרופא המטפל לנהוג בזהירות המצופה ובהתאם לפרקטיקה הרפואית הנוהגת. סטייה מהתנהלות כנדרש עשויה לגרור אחריה נזקים למטופל ולהצדיק הגשת תביעה בגין רשלנות רפואית.
להלן מספר דוגמאות לאירועים אשר עשויים להיחשב כרשלנות רפואית בטיפולים ליישור שיניים :
אבחון שגוי – כמו באירועים רפואיים רבים, אבחון שגוי טרם הטיפול, התעלמות מנתוני המטופל וכדומה, עשויים להוביל לתוכנית טיפול לא מתאימה ורשלנות בתהליך.
אי מתן הסברים מספקים לפני הטיפול – על הרופא חלה החובה לספק למטופל את כלל המידע הדרוש לטיפול בכלל זה הצגת חלופות אפשריות וסיכונים היכולים להיגרם. סטייה ממתן הסברים בנסיבות מסוימות עשויה להוות התנהלות רשלנית.
כשלים בטיפול עצמו – ביצוע לא נכון של הגשר והתחזוקה שלו, שימוש בשיטה שלא תואמת לנתוני המטופל וכדומה מקרים שמעידים על פרקטיקה לא מקובלת בטיפול שהובילה לכישלונו ולגרימת נזקים מיותרים למטופל.
מעקב לקוי – טיפול ליישור שיניים מצריך מעקב ותחזוקה. רופא שמתרשל בשלב זה, עשוי להימצא אחראי לכישלון הטיפול או לנזקים שנגרמו למטופל.
כיצד נערכים להגשת תביעה של רשלנות רפואית?
במקרים בהם נראה כי במקרה מסוים היה טיפול לא מיטבי או רשלני ושהנזק שנגרם היה יכול להימנע מומלץ לפעול כדלקמן :
פנייה לעורך דין – תביעת רשלנות רפואית הינה הליך משפטי הנידון בבתי משפט, לכן יש צורך להיעזר בשירותים משפטיים. עדיף לפנות לעורך דין המתמחה בתביעות רשלנות רפואית.
איסוף המסמכים הרלבנטיים – על מנת להבין את מהות המקרה יש לאסוף את כל החומר הרפואי הרלבנטי, החל מהבדיקה הראשונה ועד סיום ההליך. כולל סיכומי טיפול, צילומי הדמיה שונים ועוד.
קבלת חוות דעת רפואית מתאימה – יש לפנות למומחה מתאים בתחום רפואת השיניים, שייבחן את המסמכים ויבדוק אתכם. המומחה יוכל לקבוע האם במקרה מסוים ארעה רשלנות, מה הנזק שנותר, מה כרוך הטיפול העתידי בנזק ועוד. את עמדתו הוא עורך בחוות דעת רפואית שמוגשת בהמשך לבית המשפט בצירוף לכתב התביעה. עורך הדין יוכל לסייע במציאת מומחה מתאים.
הגשת כתב תביעה – בכתב התביעה מועלות הטענות ביחס לטיפול, מפורטים הנזקים והפיצוי המתבקש, ומצורפים אליו המסמכים הנדרשים. עם הגשת כתב התביעה, מתחיל ההליך המשפטי.
צרו איתנו קשר לבחינה האם מדובר ברשלנות רפואית במקרה שלכם
עורכי דין שונים פועלים בתחומי משפט שונים. כאשר אתם מבקשים לתבוע בגין רשלנות רפואית מומלץ לעשות זאת באמצעות עורך דין מתאים המתמחה בתחום בו אתם מעוניינים להגיש את תביעתכם.
עו"ד טל סיץ מטפל בתביעות רשלנות רפואית מזה 17 שנים. עם פנייתכם, ניתן יהיה לבחון את סיפור המקרה שלכם, ייבדקו המסמכים הרפואיים, תתבצע לפי הצורך פנייה למומחה רפואי בתחום רפואת השיניים לקבלת חוות דעת ויעשה כל שנדרש לצורך בחינת היתכנות התביעה וקבלת הפיצוי בגין נזקיכם.
הנכם מוזמנים ליצור קשר עם משרדנו על מנת לברר האם גם המקרה שלכם מקורו ברשלנות רפואית.
המאמר נכתב בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד, אך מיועד לנשים וגברים כאחד