מהי השתלת שיניים
הליך השתלת השיניים למעשה מחליף את השן בשן מלאכותית. שתל עשוי ממתכת מוברג אל תוך הלסת ואליו מחברים שיניים מלאכותיות. מטרת ההליך הינה לתת למטופל שיפור באיכות החיים. לסייע במנגנון הלעיסה, הדיבור וכמובן גם לשיפור המראה. מדובר בהליך רפואי לכל דבר ועניין וככזה גם הוא אינו חף מסיבוכים וסיכונים.
מי מוסמך לבצע את הטיפול –
כיום החוק מתיר לכל רופא שיניים מוסמך לבצע את הפעולה הכירורגית של השתלת השתלים. לרוב ניתוחי השתלת שינויים יבוצעו על ידי מומחים, כירורג פה ולסת או רופאים שעברו הכשרות מתאימות.
השלבים בתהליך השתלת שיניים
- 16 שנות נסיון
- ליווי, ייעוץ, וייצוג יסודי
- ייצוג תיקים בכל גודל
אבחון – לא כל מטופל מתאים להשתלת שיניים ועל המטופל לעמוד בקריטריונים ספציפיים של התאמה לטיפול. יש להעריך מראש קשיים אפשריים ולאבחן סיכונים ובעיות שעשויות להשפיע על קליטת השתלים, כמו גם לשקול אפשרות של השתלת עצם במקרים בהם קיים חסר וביצוע הדמיות לפי הצורך.
שיטת ההשתלה – יש כמה שיטות להשתלת שתלים, אחת השיטות הנפוצות היא השתלה, המתנה של מספר חודשים וחשיפת השתל לאחר תקופת ההמתנה. קיימת גם שיטה ניתוחית. כל מקרה לגופו.
חיבור השן לשתל – לאחר שמוודאים שהשתל נקלט מתקינים את שן החרסינה. לעיתים נדרשות מספר התאמות.
סיבוכים מוכרים בהשתלות שיניים
פגיעה עצבית – פגיעה בתחושה, נדירה ולעיתים חולפת.
דימומים – מפגיעה בכלי דם באזור הניתוח.
זיהומים – בדרגות שונות. לעתים עשוי להביא לצורך בהסרת השתל.
חדירת השתל לסינוס – חדירה של השתל לחלל הסינוס, אשר עשויה להוביל למגוון סיבוכים ופעולות רפואיות נדרשות לטיפול בבעיה.
כישלון השתלת השתל – עשוי להיגרם מסיבות שונות.
רשלנות רפואית בהשתלת שיניים
כפי שניתן להבין השתלת שיניים הינה אירוע רפואי לכל דבר ועניין. למעשה כפי שצוין מדובר גם בהליך כירורגי במקרים מסוימים. ככזה, וכמו בכל הליך רפואי ישנם סיבוכים וסיכונים לגרימת נזקים משמעותיים יותר או פחות. על הרופא המטפל לנהוג בזהירות המצופה ובהתאם לפרקטיקה הרפואית הנוהגת. סטייה מהתנהלות כנדרש עשויה לגרור אחריה נזקים למטופל ולהצדיק הגשת תביעה בגין רשלנות רפואית.
להלן מספר דוגמאות לאירועים אשר עשויים להיחשב כרשלנות רפואית בטיפול השתלת שיניים:
- אבחון שגוי – כמו באירועים רפואיים רבים, אבחון שגוי טרם הטיפול, התעלמות מנתוני המטופל וכדומה, עשויים להוביל לתוכנית טיפול לא מתאימה ורשלנות בתהליך. כמו כן, נזכיר כי לא כל מטופל מתאים להשתלת שתלים וביצוע טיפול מסוג זה למי שאינו מתאים או אף נמצא בעניינו שישנה התווית נגד לטיפול עשוי להיחשב כרשלנות.
- אי מתן הסברים מספקים לפני הטיפול – על הרופא חלה החובה לספק למטופל את כלל המידע הדרוש לטיפול בכלל זה הצגת חלופות אפשריות וסיכונים היכולים להיגרם. סטייה ממתן הסברים בנסיבות מסוימות עשויה להוות התנהלות רשלנית (ראו בהרחבה בהמשך).
- כשלים בטיפול עצמו – החדרת שתלים בצורה שגויה, מיקום לא נכון, שימוש בשיטה לא מקובלת ומקרים דומים אחרים, שמעידים על פרקטיקה לא מקובלת בטיפול שהובילה לכישלונו ולגרימת נזקים מיותרים למטופל.
- מעקב לקוי – מקובל לעקוב אחר מצבו של המטופל בגמר הטיפול. על הרופא להיות קשוב לתלונות המטופל ככל שיש כאלה, לזהות סיבוכים בטרם הופכים לנזקים משמעותיים ואף בלתי הפיכים וכיוצא בזה דוגמאות נוספות. רופא שאינו זמין למטופל, מתעלם מתלונותיו או מסימנים לסיבוכים ובכך לא מונע נזק שניתן וצריך היה למנוע, מתרשל בתפקידו.
חשיבותה של ההסכמה מדעת
השתלת שתלים בפה אינה נחשבת ניתוח חירום. מדובר בהליך אלקטיבי (מבחירה) ויש די והותר זמן להיערך לטיפול מראש. בזמן זה, מצופה מהמרופא המטפל לתת למטופל הסברים מספקים ומלאים לגבי הטיפול, חלופות טיפול, סיבוכים וסיכויים אפשריים הכרוכים בטיפול ואף במקרים בהם הדבר נדרש להחתים את המטופל על טופס הסכמה מדעת לטיפול.
כיצד נערכים להגשת תביעה של רשלנות רפואית ?
לאחר שהסברנו את שלבי טיפול השתלת השיניים, מהות ההליך, הסיבוכים, הסיכויים ודרכי הפעולה השונות, עולה השאלה מה ניתן לעשות בהם נראה כי במקרה מסוים היה טיפול לא מיטבי או רשלני ושהנזק שנגרם היה יכול להימנע.
- פנייה לעורך דין – תביעת רשלנות רפואית הינה הליך משפטי הנידון בבתי משפט, לכן יש צורך באיש מקצוע מתאים. עדיף לפנות לעורך דין המתמחה בתביעות רשלנות רפואית.
- איסוף המסמכים הרלבנטיים – על מנת להבין את מהות המקרה יש לאסוף את כל החומר הרפואי הרלבנטי החל מהבדיקה הראשונה ועד סיום ההליך. כולל סיכומי טיפול, סיכומי אשפוז, צילומי הדמיה שונים ועוד.
- קבלת חוות דעת רפואית מתאימה – יש לפנות למומחה מתאים בתחום רפואת השיניים, שייבחן את המסמכים ויבדוק אתכם. המומחה יוכל לקבוע האם במקרה מסוים ארעה רשלנות, מה הנזק שנותר, מה כרוך בטיפול העתידי ועוד. את עמדתו הוא עורך בחוות דעת רפואית שמוגשת בהמשך לבית המשפט בצירוף לכתב התביעה. עורך הדין יוכל לסייע במציאת מומחה מתאים.
- הגשת כתב תביעה – בכתב התביעה מועלות הטענות ביחס לטיפול, מפורטים הנזקים והפיצוי המתבקש, ומצורפים אליו המסמכים הנדרשים. עם הגשת כתב התביעה, מתחיל ההליך המשפטי.
צרו איתנו קשר לבחינה האם מדובר ברשלנות רפואית במקרה שלכם
עורכי דין שונים פועלים בתחומי משפט שונים. כאשר אתם מבקשים לתבוע בגין רשלנות רפואית מומלץ לעשות זאת באמצעות עורך דין מתאים המתמחה בתחום בו אתם מעוניינים להגיש את תביעתכם.
עו"ד טל סיץ' מטפל בתביעות רשלנות רפואית מזה 17 שנים. עם פנייתכם, ניתן יהיה לבחון את סיפור המקרה שלכם, ייבדקו המסמכים הרפואיים, תתבצע לפי הצורך פנייה למומחה רפואי בתחום רפואת השיניים לקבלת חוות דעת ויעשה כל שנדרש לצורך בחינת היתכנות התביעה וקבלת הפיצוי בגין נזקיכם.
הנכם מוזמנים ליצור קשר עם משרדנו על מנת לברר האם גם המקרה שלכם מקורו ברשלנות רפואית.
המאמר נכתב בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד, אך מיועד לנשים וגברים כאחד.