רשלנות רפואית במתיחת בטן (פלסטיקה)

ניתוחים פלסטיים ובכלל זה ניתוח מתיחת בטן אינם נחשבים לניתוחים הכרחיים מהפן הרפואי ומוגדרים כניתוחים אלקטיביים (מבחירה). עם זאת מדובר בהליך כירורגי לכל דבר ועניין, וככזה טומן בחובו סיכונים כמו בכל הליך רפואי אחר.

כאשר מתבצעת תקלה במהלך הניתוח ובעקבותיו נגרם נזק למטופל, יש מקום לבחון האם מדובר במקרה של רשלנות רפואית שיש לפצות בגינה. 

 

מה הם ניתוחים פלסטיים?

ניתוחים פלסטיים הם הליך רפואי כירורגי לכל דבר ועניין. הם מתבצעים על ידי רופאים מומחים ומתבצעים במוסדות רפואיים או מרפאות המתאימים לכך ובפיקוח. ניתוחים פלסטיים הם חלק מהתפתחות רפואית רבת שנים של רופאים מומחים אשר פיתחו שיטות שונות למציאת פתרונות רפואיים כאלו ואחרים. לאורך השנים נמצא כי שיטות טיפול אלו יכולות לסייע גם בפן האסתטי על מנת לשפר מראה חיצוני על פי רצונו של המטופל או בשל אילוצים רפואיים.

 

מה הוא ניתוח מתיחת בטן?

מטרתו של הניתוח לטפל בעור ושומן באזור הבטן, לרוב מדובר בהסרת עודפים במטרה להעניק מראה בריא, מתוח ומוצק יותר. הניתוח מבקש לתת מענה לבעיות כגון – עודפי עור ושומן, עור רפוי, ובעיות אסתטיות לאחר ניתוחים לקיצור קיבה לדוגמה.

חשוב לדעת שהניתוח לא מתאים לכל אחד ויש לבצע אותו בהתאם להמלצות וכללים רפואיים.

קיימות מספר שיטות לביצוע ניתוח מתיחת הבטן – עם או בלי תפירת שרירי הבטן, כולל שאיבת שומן ועוד. הניתוח מותאם למטופל, לבעיותיו ורצונותיו, והיקפו משתנה בין אדם לאדם.

 

הסכנות שבניתוח מתיחת בטן

רשלנות רפואית במתיחת בטן (פלסטיקה)
דיני נזיקין, נזקי גוף, תביעות רשלנות רפואית ותאונות דרכים. טיפול מקצועי ותוצאות מוכחות.
לייעוץ חייגו:
עו"ד טל סיץ'
לוגו טל סיץ'

כאמור לעיל, בכל ניתוח יש סכנות להופעת סיבוכים. מעצם היותו של ניתוח למתיחת הבטן הליך כירורגי לכל דבר ועניין הוא איננו שונה. בין הסיבוכים המוכרים יותר ניתן למצוא:

  • זיהום – זיהום יכול להתפתח עקב הניתוח ולאחריו.
  • דימום – כל ניתוח טומן בחובו סיכון לפגיעה בכלי דם ודימום אשר לעתים עשויים להצריך פרוצדורות נוספות לטיפול.
  • צלקות חריגות ופגיעה אסתטית – ארוכות, עבות, בולטות ומכאיבות או צלקות שמוקמו במקום לא אידאלי על פני הגוף ויוצרות פגם אסתטי.
  • פגיעה עצבית – באזור המנותח עלול להתפתח מצב שבו תוותר חוסר תחושה או יגרם נזק לעצבים הנמצאים באזור הניתוח.
  • נמק – פגיעה וחסימה בכלי דם עשויה להוביל לנמק.
  • צורך בניתוח נוסף – בשל תוצאה לא אופטימאלית, עודפי עור וכדומה.

 

רשלנות רפואית בניתוחים פלסטיים

במהלך כל טיפול רפואי, עשויים להיגרם סיבוכים שונים ואין הבטחה שתקלות לא יקרו. עם זאת כאשר תקלות מתרחשות צריך לבדוק האם אפשר היה להימנע מהן. רשלנות רפואית היא עניין מורכב, ורשלנות רפואית בכירורגיה פלסטית בה ההליך הרפואי הנו אלקטיבי לרוב, כלומר לא מחויב במציאות, הוא אפילו מורכב יותר. כמו בכל הליך רפואי, גם בכירורגיה פלסטית ניתן למצוא מקרים של רשלנות רפואית, אשר עשויה להתרחש בכל אחד משלבי הטיפול השונים – בשלב הקבלה לטיפול, בטיפול עצמו, ובמהלך ההחלמה והמעקב לאחר הניתוח.

 

רשלנות רפואית בניתוח מתיחת בטן

במידה ונגרם למטופל נזק או פגיעה כלשהם בעקבות הטיפול, וניתן להוכיח שאותו הפגם נגרם עקב התנהלות לא סבירה או תקינה מצד הצוות המטפל במהלך אחד השלבים של הטיפול, הדבר עשוי להצדיק הגשת תביעה בגין רשלנות רפואית.

 

דוגמאות למקרים אשר עשויים להוות רשלנות בניתוחי מתיחת בטן

ביצוע ניתוח בטן למרות אי התאמה לטיפול – ביצוע ניתוח למי שחולה במחלות רקע לא מאוזנות או למי שמשקלו אינו יציב, לעיתים גם עישון עשוי להוות התווית נגד. הדבר עשוי להוביל לסיבוכים.

טעויות במהלך הניתוח – תכנון לקוי של הניתוח ואי התאמתו למטופל ונתוניו האישיים, ביצוע שגוי (בשיטה לא מתאימה, בטכניקה לא מיטבית או מקובלת), פגיעה בכלי דם ועצבים וכיוצא בזה שגיאות שצריך וניתן היה למנוע, ו/או ניתן היה לצפות ובכל זאת אירעו והסבו למטופל נזקים.

מעקב לקוי לאחר הטיפול – אי ביצוע ביקורות מעקב אחר הניתוח מקום בו הדבר נדרש, התעלמות הצוות הרפואי מהופעת סיבוכים או תלונות המטופל לאחר ההליך ובכך החמרת מצבו, ואי מניעת נזק שניתן למנוע, עשויים גם הם להוות הצדקה להגשת תביעה בגין רשלנות רפואית.

 

האם כל סיבוך רפואי נחשב לרשלנות רפואית והאם כל נזק מצדיק הגשת תביעה?

שאלה זאת היא עומדת במוקד של חלק ניכר מתביעות הרשלנות הרפואית. במהלך כל ניתוח עשויות לקרות תקלות וכך בוודאי שגם בעת ניתוח מתיחת בטן. מכאן, שהשאלה שיש לשאול ובהמשך להוכיח בבית המשפט היא האם הסיבוך הוא סיבוך חריג, האם היה ניתן וצריך היה לצפותו והאם היה ניתן למניעה תוך נקיטת זהירות סבירה.

חשוב לדעת, שעל מנת להוכיח רשלנות רפואית ולזכות בפיצוי בבית המשפט יש להוכיח שלושה מרכיבים עיקריים –

קיומו של נזק, רשלנות בטיפול, וקשר בין השניים – שהנזק מקורו ברשלנות.

 

צרו איתנו קשר לבחינה האם מדובר ברשלנות רפואית במקרה שלכם

עורכי דין שונים פועלים בתחומי משפט שונים. כאשר אתם מבקשים לתבוע בגין רשלנות רפואית, חשוב לעשות זאת באמצעות עורך דין מתאים המתמחה בתחום בו אתם מעוניינים להגיש את תביעתכם.

עו"ד טל סיץ מטפל בתביעות רשלנות רפואית מזה 17 שנים ועם פנייתכם, ניתן יהיה לבחון סיפור המקרה שלכם, ייבדקו המסמכים הרפואיים, תתבצע לפי הצורך פנייה למומחה רפואי בתחום מתאים לקבלת חוות דעת ויעשה כל שנדרש לצורך בחינת היתכנות התביעה וקבלת הפיצוי בגין נזקיכם.

הנכם מוזמנים ליצור קשר עם משרדנו על מנת לברר האם גם המקרה שלכם מקורו ברשלנות רפואית.

 

המאמר נכתב בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד, אך מיועד לנשים וגברים כאחד.

מתיחת בטן עורך דין טל סיץ'

עוד בנושא רשלנות רפואית: