מהו ניתוח להרמת עפעפיים?
מדובר בהליך רפואי כירורגי שמטרתו לטפל בעודפי שומן ועור בעפעפיים להשגת שיפור הן מבחינה אסתטית והן תחושתית. ככלל באמצעות הניתוח להרמת העפעפיים מבקשים להשיג את המטרות הבאות:
- טיפול בהצטברות של עודפי שומן מעל ומתחת לעפעפיים.
- התמודדות עם ההיחלשות הטבעית של שרירי העפעפיים וההפרעה בשדה הראייה.
- שיפור המראה מבחינה אסתטית (השגת מראה "צעיר" יותר).
ניתוחי עפעפיים נכללים בקטגוריית הניתוחים הקוסמטיים. בעיקרון מדובר בניתוחים אלקטיביים – ניתוחים שאינם נחשבים ניתוח דחוף או ניתוח חירום, אלא ניתוח מבחירה.
לעוד מידע על רשלנות רפואית בניתוחים פלסטיים בעפעפיים >>>
מי מבצע את הניתוח?
- 16 שנות נסיון
- ליווי, ייעוץ, וייצוג יסודי
- ייצוג תיקים בכל גודל
ניתוח הרמת עפעפיים מתבצע לרוב על ידי רופא כירורג המתמחה בביצוע ניתוחים פלסטיים או מומחה לעיניים המבצע ניתוחי עפעפיים.
השלבים בניתוח הרמת עפעפיים
- פגישה מקדימה – המפגש הראשוני עם הרופא המטפל. בפגישה זאת יבחן המצב הרפואי של המועמד לניתוח, יעשה תיאום ציפיות, ויינתנו הסברים נדרשים. כמו כן יש לבחון האם קיימת התווית נגד לניתוח של המטופל הספציפי (לדוגמה: בעיה רפואית כזו או אחרת, או סיבות הקשורות בעישון).
- הניתוח – לעיתים לפני הניתוח מומלץ ליטול טיפול תרופתי מתאים. הניתוח יכול להתבצע בהרדמה מקומית או כללית. במהלך הניתוח מתבצעת כריתה של עור ושומן לפי הצורך.
- החלמה – לאחר הניתוח מתחילה תקופת החלמה אשר במסגרת יש לנהוג בהתאם להנחיות והמלצות הרופא המנתח. מומלץ להגיע לביקורות ומעקב אצל הרופא.
לעוד מידע על רשלנות רפואית בניתוחי עיניים >>>
סיבוכים אפשריים בניתוחי הרמת עפעפיים
כמו בכל הליך רפואי, גם בניתוח להרמת עפעפיים טמונים סיכונים לסיבוכים ונזקים כתוצאה מהניתוח. הן מעצם טיבו של ההליך או בשל תקלה כזו או אחרת, ולרבות בשל רשלנות רפואית.
בין הסיבוכים המוכרים בניתוחי הרמת עפעפיים ניתן למצוא :
- צלקות חריגות – כתוצאה מהחלמה לא תקינה או חיתוך/תפירה לקויים
- דימומים
- זיהום
- פגיעה בקרנית העין
- פעירת חתכי הניתוח
- יובש בעיניים, לעיתים בשל כריתה יתרה ומשיכה של העפעפיים
- אסימטריה ותוצאה לא אסתטית
מתי מתרחשת רשלנות רפואית?
ניתוחים פלסטיים בכלל וניתוח הרמת עפעפיים בפרט הם הליכים כירורגים לכל דבר ועניין. ככאלו על הצוות המנתח לעמוד בכללי הטיפול המקובלים והנדרשים מעצם טיבו של ההליך. סטייה מהתנהלות תקינה מצד הצוות הרפואי ולרבות כזו אשר יש בה לגרום לאחד הסיבוכים שנזכרו לעיל ועוד, עשויה להוות התנהלות רשלנית מצד הצוות הרפואי, כזו אשר תצדיק הגשת תביעה בגין רשלנות רפואית. רשלנות רפואית עשויה להתרחש בכל אחד מהשלבים בשרשרת האירועים –
- קבלה לטיפול והסכמה מדעת – קבלת הסכמה מדעת לטיפול הינה שלב חשוב ביותר, ובניתוחים פלסטיים אלקטיביים ובהם כאמור ניתוחי הרמת העפעפיים הדבר חשוב עוד יותר. העובדה שהניתוח איננו נדרש באופן מידי ודחוף, מחייב את הרופא המטפל להציב בפני המנותח או המנותחת את כול המידע הרלבנטי לגבי הניתוח ובכלל זה אופציות שונות לטיפול, היתרונות והחסרונות של כל שיטה וכדומה, וזאת בטרם ביצוע הניתוח. על המטופל להגיע אל יום הניתוח כאשר הוא מודע זמן מספיק מראש לגבי ההליך סיכוייו וסיכוניו. רופא שאינו פועל לקבלת הסכמה מדעת לטיפול מהמטופל כאשר הדבר נדרש, אינו מתנהל כשורה.
- ההכנה להליך / טרום הניתוח – כל הליך רפואי מצריך הכנה, בדיקות מתאימות, מדידת ערכים ועוד היכולים להעיד על מצבו הבריאותי של המנותח או על התוויות נגד הניתוח. במידה ולא בוצעה הכנה נכונה והדבר הוביל לסיבוך, נזק או כשלון הניתוח, ייתכן ויש כאן עילה לתביעה.
- ההליך הכירורגי / הניתוח – ביצוע ניתוח בטכניקה שגויה או שאינה תואמת למטופל, אי הקפדה על כללי הזהירות ו/או כשל כזה או אחר בהליך הניתוחי שגרמו לנזק, עשויים להוות רשלנות רפואית.
- מעקב לאחר הניתוח – ככלל מצופה מהצוות הרפואי לערוך בקרה לאחר הניתוח ובשחרור. כמו כן, בהמשך לבצע מעקב אחר המטופל, תוצאות הניתוח ותופעות לוואי ככל שיופיעו. ככל שהצוות הרפואי לא מבצע מעקב כנדרש ונגרם נזק שניתן וצריך היה למנוע, ייתכן והדבר יעלה לכדי רשלנות רפואית שניתן לתבוע בגינה.
השלבים להגשת תביעה לרשלנות רפואית
תביעת רשלנות רפואית היא אירוע משפטי ויש להיערך אליו בהתאם. לכן מומלץ לעבוד על בסיס השלבים הבאים –
- פנייה לעורך דין – מומלץ לפנות לעורך דין מנוסה בטיפול בתיקי רשלנות הרפואית.
- איסוף מסמכים – יש לאסוף מסמכים רפואיים רלבנטיים, בדגש על דו"ח הניתוח, טופסי ההסכמה ותיק המרפאה אצל המנתח ובבית החולים בו בוצע הניתוח.
- חוות דעת רפואית – יש לפנות למומחה רפואי בתחום המתאים לצורך עריכת חוות דעת לתמיכה בתביעה. עורך הדין יוכל לסייע במומחה מתאים.
- הגשת כתב תביעה – לאחר איסוף התיעוד הרפואי, בחינתו על ידי מומחה רפואי שמצא שהייתה רשלנות ונזק וערך חוות דעת רפואית לתמיכה בתביעה, יערוך עורך הדין את כתב התביעה ויגישו לבית המשפט.
טל סיץ – משרד עורכי דין המתמחה במקרי רשלנות רפואית
כאשר אתם מבקשים לתבוע בגין רשלנות רפואית מומלץ לעשות זאת באמצעות עורך דין מתאים המתמחה בתחום בו אתם מעוניינים להגיש את תביעתכם.
עו"ד טל סיץ מטפל בתביעות רשלנות רפואית מזה 17 שנים ובעל ניסיון רב בתביעות מסוג זה.
עם פנייתכם, ניתן יהיה לבחון את סיפור המקרה שלכם, ייבדקו המסמכים הרפואיים, תתבצע לפי הצורך פנייה למומחה רפואי בתחום הכירורגיה הפלסטית ו/או רפואת העיניים לקבלת חוות דעת, ויעשה כל שנדרש לצורך בחינת היתכנות התביעה וקבלת הפיצוי בגין נזקיכם.
הנכם מוזמנים ליצור קשר עם משרדנו על מנת לברר האם גם המקרה שלכם מקורו ברשלנות רפואית.
המאמר נכתב בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד, אך מיועד לנשים וגברים כאחד.