רשלנות רפואית באבחון ובטיפול בפרפור פרוזדורים

פרפור פרוזדורים (Atrial Fibrilation) הוא הפרעת קצב לב שכיחה אשר עשויות להיות לה השלכות רפואיות משמעותיות, במיוחד כאשר הדבר אינו מאובחן בזמן או כאשר לא ניתן טיפול ראוי ונדרש. הפרעת קצב זו גורמת לפעימות לב לא סדירות ומהירות, מה שעלול להוביל להיווצרות קרישי דם, אשר עלולים לגרום לאירוע מוחי ולסיבוכים חמורים נוספים.

כאשר מטופל מגיע לרופא עם תסמינים כמו דופק מהיר, סחרחורת, כאבים בחזה, קוצר נשימה או עייפות קיצונית, על הצוות הרפואי להפעיל שיקול דעת רפואי זהיר, לבצע את כל הבדיקות הדרושות ולוודא כי הוא מקבל את האבחון והטיפול הנכון. אבחון מאוחר, טעות בזיהוי המחלה או טיפול שגוי עלולים להיות בעלי השלכות רפואיות קשות.

במאמר זה נסביר מהם המקרים הנפוצים של רשלנות רפואית במקרים אלו, כיצד ניתן להוכיח שהייתה רשלנות רפואית, ומה ניתן לעשות כדי לקבל פיצוי על הנזק שנגרם לכם. אם אתם או אדם קרוב אליכם סבלתם מנזק כתוצאה מאבחון מאוחר או מטיפול לקוי, אנו כאן כדי לעזור לכם להבין את זכויותיכם ולפעול למיצוי הדין מול האחראים.

 

מהו פרפור פרוזדורים?

רשלנות רפואית באבחון ובטיפול בפרפור פרוזדורים
דיני נזיקין, נזקי גוף, תביעות רשלנות רפואית ותאונות דרכים. טיפול מקצועי ותוצאות מוכחות.
לייעוץ חייגו:
עו"ד טל סיץ'
לוגו טל סיץ'

פרפור פרוזדורים (Atrial Fibrillation) הוא הפרעת קצב הלב מהנפוצות ביותר. במצב תקין, הלב פועל באופן מתואם ומסודר, ופרוזדורי הלב מתכווצים ומסייעים במילוי חדרי הלב בדם.

אולם, במצב של פרפור פרוזדורים, ישנה הפרעה בקצב והדבר פוגם ביעילות של הפרוזדורים וביעלות מילוי חדרי הלב, ובכך נפגמת יעילות פעילות הלב והזרמת הדם לגוף.

אחד הסיבוכים העיקריים בפרפור פרוזדורים הוא היווצרות קרישי דם (נקרא גם תסחיפים). קרישי הדם עלולים לנדוד עם זרם הדם ולהיתקע בכלי דם חיוניים, לדוגמה במוח, ולגרום לאירוע מוחי.

 

מהם התסמינים וכיצד ניתן לזהות את התופעה?

התסמינים של פרפור פרוזדורים יכולים להשתנות מאדם לאדם. יש מטופלים שאינם חווים סימפטומים כלל, בעוד שאחרים סובלים בין היתר מהתופעות הבאות:

  • דופק לא סדיר ומהיר
  • קוצר נשימה
  • חולשה ועייפות
  • כאבים או לחץ בחזה
  • סחרחורת

חשוב לדעת כי לא כל מטופל ירגיש את התסמינים הללו, ולכן במקרים רבים פרפור פרוזדורים עלול להישאר לא מאובחן במשך זמן רב, מה שמגביר את הסיכון לסיבוכים חמורים.

 

מדוע חשוב לאבחן ולטפל בפרפור פרוזדורים בזמן?

אבחון מוקדם של פרפור פרוזדורים הוא קריטי, משום שהסכנות הכרוכות במצב זה עלולות להיות חמורות ואף מסכנות חיים. אדם הסובל מפרפור פרוזדורים נמצא בסיכון גבוה יותר ללקות בשבץ מוחי, בהשוואה לאדם שאינו סובל מהפרעת קצב זו.

מה קורה כאשר פרפור פרוזדורים אינו מטופל?

הסיכונים העיקרים הם –

  • היווצרות קרישי דם ותסחיפים אשר עלולים להביא לאירוע מוחי ופגיעות נוספות
  • אי ספיקת לב ופגיעה באספקת הדם אל איברי הגוף

כאשר רופא מפספס את האבחנה, או כאשר הטיפול אינו ניתן בזמן או שאינו מתאים למטופל, הסיכונים לשבץ מוחי, אי ספיקת לב ונזקים רפואיים קשים עולה משמעותית. מסיבה זו, כל עיכוב באבחון או מתן טיפול לא נכון עשויים להיות בעלי השלכות בלתי הפיכות ולא פעם מהווים התנהלות רפואית רשלנית.

 

מתי אבחון או טיפול בפרפור פרוזדורים נחשבים לרשלנות רפואית?

להלן מספר תרחישים אפשריים –

1. אבחון מאוחר או שגוי

פרפור פרוזדורים הוא מצב שעלול להיות קשה לאבחון, משום שהתסמינים שלו עשויים להידמות למצבים רפואיים אחרים. כמו כן, לעיתים המטופל עשוי להיות א-תסמיני (ללא תסמינים) ופרפור הפרוזדורים מאובחן באקראי. במקרים בהם מצופה מהצוות הרפואי לפעול כנדרש בהתאם לתלונות ותסמיני המטופל, להפנות אותו לביצוע בדיקת אק"ג, הולטר קצב לב או בדיקות נוספות, והצוות הרפואי לא פועל כך ומחמיץ את ההזדמנות לזהות ולטפל בבעיה בזמן, הדבר עשוי להוות רשלנות רפואית.

איחור באבחון עלול לגרום להחמרת המצב, שכן ללא טיפול מתאים, הסיכון להיווצרות קרישי דם ולשבץ מוחי עולה באופן משמעותי. לעיתים, גם כאשר מבוצעות בדיקות, פענוח לקוי שלהן עלול לגרום לרופא לפספס את האבחנה.

2. מתן טיפול תרופתי שאינו מתאים למטופל או מצבו

לאחר שאובחן פרפור פרוזדורים, חשוב להתאים טיפול אישי לכל מטופל בהתאם לגורמי הסיכון שלו, גילו ומצבו הרפואי הכללי. הטיפול כולל בדרך כלל תרופות נוגדות קרישה ולהאטת דופק, וכן טיפולים נוספים שנועדו להפסיק את הפרפור ולמנוע חזרה שלו. עם זאת, קיימים מקרים בהם הרופאים רושמים טיפול לא מתאים שלא מסייע למטופל, אינו עונה לצרכיו הרפואיים ואף עשוי לגרום לנזקים נוספים או החמרת נזק קיים.

חשוב לציין שישנם סוגי טיפול נוספים, כגון אבלציה (צריבה) או שוק חשמלי. ובכל מקרה יש לבחון האם הצוות הרפואי שקל את כל חלופות הטיפול הנדרשות, בהתאם לנתוני המטופל ובחר בדרך הטיפול הנכונה והנדרשת בהתייחס לאירוע הסצפציפי.

3. מעקב רפואי לקוי אחר מטופל שמאובחן עם פרפור פרוזדורים

כאשר מטופל מאובחן עם פרפור פרוזדורים ומקבל טיפול, מצופה מהצוות הרפואי לנהל מעקב אחר המטופל, לבדוק האם הטיפול שנבחר עבורו אכן משיג את התוצאה הרצויה, שאין תופעות לוואי, החמרה או חזרה של המחלה ועוד. התעלמות הצוות הרפואי ממטופל, תלונותיו ואי ניהול מעקב ראוי עשוי להוות התנהלות רפואית רשלנית, שכן ייתכן וניתן לשנות טיפול או לתת טיפול נוסף אך הדבר לא נעשה בשל אותה רשלנות ובכך נגרם למטופל נזק או החמרה של מצבו.

 

איך להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית בפרפור פרוזדורים?

כאשר קיים חשש שנגרם למטופל נזק כתוצאה מרשלנות רפואית, יש לבצע מספר צעדים:

  1. איסוף מסמכים רפואיים –  לרבות בדיקות הדמיה, רשימת תרופות שניתנו למטופל וסיכומי אשפוז.
  2. התייעצות עם עו"ד – עדיף לפנות לעורך דין בעל ניסיון בניהול תיקי רשלנות רפואית.
  3. פנייה לרופא מומחה – במטרה לבחון האם הייתה סטייה מהסטנדרט הרפואי המקובל ולצורך הערכת הנזק שנגרם למטופל. עורך הדין יוכל לסייע במציאת מומחה מתאים.
  4. הגשת תביעה לפיצויים – אם נמצא כי הייתה רשלנות ונגרם נזק בגינה, ניתן להגיש תביעה לקבלת פיצוי.

 

לסיכום – רשלנות רפואית בפרפור פרוזדורים

פרופור פרוזדורים הוא מצב רפואי המצריך אבחון נכון וטיפול מתאים אחרת הדבר עשוי להוביל לנזקים רפואיים משמעותיים. כאשר רופאים אינם מזהים את הסימנים בזמן, אינם מפנים לבדיקות המתאימות או מעכבים את מתן הטיפול – התוצאה עלולה להיות חמורה.

הידע, המקצועיות, והכרת התחום אותם צבר עו"ד טל סיץ במסגרת טיפולו בתיקי רשלנות רפואית מזה כ-17 שנים, מאפשרים ללקוחותיו להנות ממעטפת מקצועית יסודית ומוקפדת.

ככל שאתם סבורים שאירעה רשלנות רפואית בענייניכם או אצל קרוביכם, הנכם מוזמנים ליצור קשר עם עו"ד טל סיץ' לצורך בחינת המקרה וקבלת פיצוי בגין נזקיכם.

מאמר זה נכתב בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד, אך מיועד לנשים וגברים כאחד.

רופא שמחזיק את תוצאת בדיקת האק"ג (אלקטרוקרדיוגרם) של חולה ששוכב על מיטת טיפול בבית חולים. החולה חובר למכשירים רפואיים לניטור הלב, ולפי הצילום, תוצאת האק"ג נבדקת על ידי הרופא. החולה לובש מסכת פנים, מה שמעיד על זהירות רפואית במהלך הבדיקה.
טיפ זהב

מעו׳׳ד טל סיץ

כפי שהוסבר במאמר, ניתן לאבחן פרפור פרוזדורים בבין היתר באמצעות בדיקות כגון א.ק.ג והולטר קצב לב. כאשר אוספים תיעוד רפואי לצורך בחינת התיק, חשוב לבקש מבית החולים או מהרופא המטפל גם העתק מהבדיקות שבוצעו והפענוח שלהם בכדי שניתן יהיה לבחון האם האבחון נעשה נכון, בזמן והאם ניתן טיפול תואם בהתאם לממצאי הבדיקות.

עוד בנושא רשלנות רפואית: