ניתוחי הגדלת חזה הם ניתוחים הנכללים בתחום הכירורגיה הפלסטית. ישנן מספר גישות רפואיות לביצוע הגדלת חזה, הנפוצה יותר מתבצעת באמצעות משתלי סיליקון בגדלים שונים. קיימות גם שיטות נוספות כגון – שימוש במשתלי סיילין (מי מלח) או בהשתלת שומן עצמי. מעבר לבחירת האמצעי באמצעותו תתבצע הגדלת החזה, גם למיקום בו יוכנס השתל ישנה חשיבות – מתחת לשריר או מעל השריר, הכל בהתאם לנתונים הספציפיים והייחודיים לכל מטופלת.
מי מבצע ניתוחי הגדלת חזה?
חשוב להבין ולהבהיר שניתוח להגדלת חזה הנו הליך רפואי כירורגי לכל דבר ועניין. בתור שכזה עליו להתבצע על ידי מי שמוסמך לבצעו. על הרופא להיות מומחה לכירורגיה, ועדיפות לכך שעבר התמחות ספציפית בכירורגיה פלסטית.
מטרת ניתוח הגדלת חזה
מהפן הרפואי מטרת ניתוח הגדלת החזה, בא לתקן עיוותים – בין אם מולדים, או שהנם תוצאה של סיבוכים כאלו ואחרים.
ניתוחים אלו גם עשויים לתת פתרון מסוג "מילוי" לשדיים ש"התרוקנו" כתוצאה מירידה משמעותית במשקל או בעקבות היריון והנקה.
מהפן האסתטי, ניתוחי הגדלת חזה מתבצעים גם לבקשת נשים שברצונן להגדיל את החזה, לשפר תחושה אישית ואף נפשית, להרגיש נשיות יותר ככל שהדבר חשוב לאותן נשים וכיוצא בזה סיבות קוסמטיות כאלו ואחרות.
היכן מבוצעים ניתוחי חזה?
- בתי החולים ציבוריים – לרוב ניתוחי חזה שמתבצעים בבתי חולים ציבוריים, נובעים מצורך רפואי (לדוגמה – ניתוחי הקטנת חזה מטעמים אורתופדיים).
- בתי חולים פרטיים – הרופאים המנתחים שוכרים חדרי ניתוח בבתי חולים פרטיים ושם מבצעים את הניתוחים, ובהם כמובן ניתוחי הגדלת חזה אלקטיביים (ניתוחים ללא צורך רפואי הנעשים לבקשת המטופלות).
- קליניקות פרטיות – ישנם מומחים לכירורגיה פלסטית המבצעים ניתוחי הגדלת חזה בקליניקות הפרטיות שלהם. קליניקות אלו מקבלות אישור לביצוע הליכים מסוימים.
הסיכונים הכרוכים בניתוחי הגדלת חזה
- 16 שנות נסיון
- ליווי, ייעוץ, וייצוג יסודי
- ייצוג תיקים בכל גודל
ניתוחי הרמת חזה הם הליכים כירורגיים לכל דבר ועניין וככאלו טמונים בהם סיכונים וסיבוכים כבכל הליך רפואי אחר. ברפואה אין 100% של הצלחה או הבטחה שלא יתרחשו סיבוכים, וגם בניתוחי הגדלת החזה עשויות לקרות תקלות וייתכנו גם נזקים. להלן מספר סיבוכים הנחשבים מוכרים ונפוצים יותר בניתוחי הגדלת החזה:
- פעירת חתכי הניתוח ודימום
- צלקות לא אסתטיות (קלואידיות, רחבות וכדומה)
- זיהומים וצורך בטיפול ממושך בהם, ואף במקרים מסוימים צורך בהוצאת השתלים
- דחיית השתלים (יכול להיגרם מסיבות שונות)
- פגיעה תחושתית (בעור על פני השד, בעטרה ובפטמות)
- כישלון הניתוח – אסימטריה בין השדיים, צניחה של השדיים, עיוותים וכדומה.
רשלנות רפואית בניתוחי הגדלת חזה
במהלך כל טיפול רפואי, עשויים להיגרם סיבוכים שונים ואין הבטחה שתקלות לא יקרו. עם זאת כאשר תקלות קורות צריך לבדוק האם אפשר היה להימנע מהן. רשלנות רפואית היא עניין מורכב, ורשלנות רפואית בכירורגיה פלסטית בה ההליך הרפואי הנו אלקטיבי לרוב, כלומר לא מחויב במציאות, הוא מורכב לא פחות. כבכל הליך רפואי, גם בניתוחי הגדלת חזה ניתן למצוא מקרים של רשלנות רפואית, אשר עשויה להתרחש בכל אחד משלבי התהליך השונים כפי שנסקור להלן.
הליך קבלת המטופלת לניתוח הגדלת חזה
בטרם ביצוע ניתוח הגדלת חזה, על המנתח להיפגש עם המטופלת ולקבל אנמנזה מסודרת, לבצע בדיקה פיזית לפי הצורך ולתת הסברים לגבי חלופות אפשריות, לגבש הסכמות על גודל החזה הרצוי במסגרת המגבלות האינדיבידואליות לכל מטופלת, להסביר סיכונים וסיבוכים הכרוכים בהליך וכמובן גם לתת הפניות לבדיקות נדרשות. זאת ועוד, על המנתח להיות בטוח שאכן המטופלת הבינה את הסיכויים והסיכונים הכרוכים בהליך עצמו.
הסכמה מדעת לטיפול – על המנתחים לתת הסברים בדבר חלופות טיפול, אופי הטיפול, סיכונים וסיבוכים הכרוכים בניתוח הספציפי ולדאוג להחתמת המטופלות על טופס הסכמה לניתוח לאחר שהבינו את כל מה שהוסבר להם על ההליך. אי קבלת הסכמה מדעת כנדרש הינה הפרה של חובת הצוות הרפואי.
מהלך הניתוח
על המנתחים לבצע את הניתוח בהתאם לפרקטיקה הנוהגת, בשיטה התואמת לנתוני המטופלות וכפי שתואם והוסכם מראש ולוודא מהלך תקין של ההליך הכירורגי, לרבות – בקרת דימומים, בדיקת חיוניות ואספקת דם לאיברים, מיקום החתכים וסימטריה, בפרט ככל שמדובר בניתוחים משני צורה או כאלו אשר כוללים משתלים להגדלת החזה.
רשלנות רפואית במהלך ההליך הכירורגי להגדלת החזה, תהא לדוגמה במקרים בהם הנתונים היו ברורים וידועים לצוות הרפואי וחרף זאת הוא עדיין פעל בצורה לא זהירה, לא כמצופה, או באופן שאינו עולה בקנה אחד עם הפרקטיקה המקובלת.
להלן מספר דוגמאות לתקלות בעת ניתוח:
- ביצוע ניתוח בטכניקה שגויה ו/או שאינה תואמת את נתוני המטופלות
- פספוס נזק שנגרם בטעות לאיברים במהלך הניתוח שהוביל לסיבוכים מאוחרים
- הכנסת תותבים (לדוגמה: שתלי סיליקון) לשדיים – בגדלים שונים ובצדדים שגויים
- הגדלת חזה בשיטה שונה מזו שדובר והוסכם עליהם מראש
- הכנסת שתלים מסוג וגודל השונה וחורג מזה שהוסכם בטרם הניתוח
- הסרת עור בעודף או מיקום חתכים באזור שגוי על פני השדיים
כל אחד מאלה עשוי להביא לנזק, סיבוך או פספוס שעשויים לגרור סבל מיותר וצורך בניתוחים חוזרים ונזקים לצמיתות.
מעקב לאחר הניתוח
כבכל הליך פולשני וכירורגי, עשויים להיגרם סיבוכים ונזקים. בניתוחים פלסטיים הסיבוכים או הנזקים הנפוצים הינם בין היתר – הצטלקות, זיהום, נמק, פעירת חתכים, אסימטריה, צורך בניתוחים מתקנים/חוזרים וכיו"ב. ישנה חשיבות גדולה לביצוע בדיקות מעקב לפרק זמן לאחר הניתוח, בין היתר על מנת לאתר בעיות שניתן לפתור בטרם יתקבעו ויותירו נזקים לצמיתות. היעדר מעקב תקין ומספק עשוי להוות עילה לתביעה בגין רשלנות רפואית.
התהליך הנדרש לצורך הגשת תביעה
במידה ואתן חשות שהליך הניתוח לא היה סביר, ובשל כך נגרם לכם נזק ועוול בשל ניתוח להגדלת חזה, עומדת לכן הזכות לבחון האם במקרה שלכם הייתה התנהלות רשלנית מצד הצוות הרפואי שגרמה לנזקים אותם היה אפשר למנוע.
לשם כך חשוב לפעול על פי הצעדים הבאים:
- פניה לעורך דין. עדיף לעורך דין המתמחה בתחום הרשלנות הרפואית ובפרט אם יש לו ניסיון בתיקי רשלנות בתחום הכירורגיה הפלסטית.
- יש לאסוף מסמכים ותיעוד הרלבנטי להליך. יש לבקש את תיק המרפאה המלא מהמנתח, תיק האשפוז מבית החולים בו בוצע הניתוח וכן כל מסמך אחר רלבנטי למקרה.
- פנייה למומחה רפואי בתחום הכירורגיה הפלסטית לצורך בחינת המקרה והשאלה האם אכן אירעה רשלנות שהובילה לנזק. עורך הדין יוכל לסייע במציאת מומחה מתאים.
- ככל שהמומחה יסבור שהייתה רשלנות , הוא יערוך חוות דעת רפואית לתמיכה בכתב התביעה, ועורך הדין ידאג להגשתה לביהמ"ש והנעת ההליך המשפטי במטרה לקבל את הפיצוי בגין הנזקים שנגרמו לכן.
הנכן מוזמנות ליצור קשר עימי, טל סיץ' – משרד עורכי דין רשלנות רפואית, לבחינת היתכנות התביעה וקבלת הפיצוי בגין נזק שנגרם לכם כתוצאה מניתוחים פלסטיים.