ניתוחי תיקון בקע מפשעתי נחשבים להליך כירורגי נפוץ למדי, הן בישראל והן בעולם. מדובר בניתוח שמטרתו להחזיר את האיברים שפרצו דרך נקודת חולשה בדופן הבטן למקומם הטבעי. למרות שמדובר בניתוח יחסית פשוט, טעויות רפואיות עלולות לגרום לנזקים חמורים ואף בלתי הפיכים למטופלים.
במאמר זה נסקור מהו ניתוח בקע מפשעתי, אילו סוגי רשלנות רפואית יכולים להתרחש במהלכו, ומהן האפשרויות המשפטיות העומדות בפני מי שנפגע כתוצאה מכך.
מהו ניתוח בקע מפשעתי ומתי יש צורך בו?
בקע מפשעתי, המכונה גם "קילה", מתרחש כאשר חלק מאיבר פנימי (כגון לולאת מעי) לוחצת או בולטת דרך נקודה חלשה או דרך קרע בדופן הבטן. בקע זה יוצר בליטה באזור המפשעה ולעיתים מלווה בכאב או באי נוחות.
- 17 שנות נסיון
- ליווי, ייעוץ, וייצוג יסודי
- ייצוג תיקים בכל גודל

ישנם מקרים בהם הבקע מתפתח בשל חולשה מולדת של התעלה המפשעתית, ובמקרים אחרים מלחץ תוך בטני מוגבר כגון: השמנת יתר, פציעות או מאמץ גופני חריג.
ניתוח לתיקון בקע מפשעתי מבוצע לרוב כאשר הבקע גורם לכאבים משמעותיים או מפריע לתפקוד היומיומי, אולם מדובר בניתוח שאינו דחוף במרבית המקרים ומטרתו העיקרית היא לשפר את איכות החיים של המטופל.
רשלנות רפואית בניתוח בקע מפשעתי – מקרים נפוצים
רשלנות רפואית בניתוח בקע מפשעתי יכולה להתרחש בשלבים שונים של ההליך הרפואי: החל מאי אבחון הבקע בזמן, דרך טעויות במהלך הניתוח עצמו ועד לניהול לקוי של הטיפול והשיקום לאחריו.
להלן כמה מקרים מוכרים של רשלנות וסיבוכים בניתוחים מסוג זה:
היעדר הסכמה מדעת של המטופל – לפני הניתוח, הצוות הרפואי מחויב להסביר למטופל את הסיכונים הכרוכים בהליך ואת האלטרנטיבות הקיימות. אם המטופל לא קיבל הסבר מלא ולא נתן את הסכמתו מדעת, הדבר עשוי להוות עילה לתביעת רשלנות רפואית.
בחירה שגויה בטכניקה הניתוחית – קיימות מספר שיטות לתיקון בקע מפשעתי, כגון ניתוח פתוח וניתוח לפרוסקופי. בחירה לא מתאימה של השיטה הניתוחית עלולה להוביל לסיבוכים מיותרים או להחמרת מצב הבקע.
חוסר זהירות במהלך הניתוח – במקרים בהם הרופא פועל ברשלנות, למשל על ידי ביצוע חיתוך לא נכון, חוסר דיוק בתפירת הרקמות או אי שמירה על סטריליות, המטופל עלול להיפגע ולסבול מסיבוכים חמורים. במהלך הניתוח עלול הרופא לפגוע בטעות באיברים פנימיים הסמוכים לאזור הניתוח, כגון שלפוחית השתן או עצבים. מקרים כאלו עשויים להוביל לדימומים, זיהומים ואף לסיבוכים מסכני חיים. אם הסיבוכים הללו היו כאלה שניתן היה למנוע לו היו ננקטים אמצעי זהירות נדרשים, ייתכן ומדובר ברשלנות רפואית.
רשלנות במעקב לאחר הניתוח – לאחר הניתוח עשויים להופיע דימומים משמעותיים, נפיחות חריקה, כאבים וכיו"ב שייתכן והם מעידים על סיבוך כלשהו שארע בניתוח או לאחריו. מצופה מהצוות הרפואי להיות ער לתלונות מסוג זה שמגיעות מצד המטופל. ככל שארע סיבוך לאחר הניתוח שניתן היה למנוע על ידי מעקב רפואי תקין, לעיתים הדבר יצדיק הגשת תביעה בגין רשלנות.
איך ניתן להוכיח רשלנות רפואית בניתוח בקע מפשעתי?
כדי להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית בשל ניתוח בקע מפשעתי, יש להוכיח מספר רכיבים רפואיים ומשפטיים החיוניים להצלחת התביעה. ראשית, יש להראות כי הרופא או הצוות הרפואי חרגו מהסטנדרטים הרפואיים המקובלים בניתוחים מסוג זה, כלומר שהתנהלותם לא תאמה את מה שמצופה מרופא סביר בנסיבות דומות. במילים אחרות, אם רופא אחר, הפועל בזהירות ובמקצועיות הנדרשת, היה נוקט בגישה שונה או מבצע את הניתוח באופן אחר שהיה מונע את הנזק – סביר שמדובר ברשלנות רפואית.
בנוסף לכך, יש להוכיח שנגרם למטופל נזק ממשי כתוצאה מהניתוח. חשוב להדגיש שלא די בכך שהמטופל סובל מסיבוך רפואי לאחר הניתוח – אלא יש להראות שהסיבוך נובע מרשלנות ולא מסיכון טבעי של הניתוח.
גורם מהותי נוסף הוא להוכיח קשר סיבתי בין הרשלנות לבין הנזק שנגרם למטופל. כלומר, יש להראות שהנזק שנגרם הוא תוצאה ישירה של ההתנהלות הרשלנית של הרופא, ולא נובע מגורמים אחרים או מסיבוך בלתי נמנע.
חוות דעת רפואית של מומחה בתחום הרלוונטי היא חלק קריטי בכל תביעת רשלנות רפואית. המומחה יבחן את התיק הרפואי, ינתח את מהלך הניתוח ואת ההחלטות שהתקבלו, ויקבע האם הייתה חריגה מהפרקטיקה הרפואית המקובלת ואם הנזק שנגרם אכן נובע מהתרשלות בטיפול. חוות דעת זו מהווה את הבסיס להוכחת הטענות בתביעה ומסייעת לבית המשפט להבין את המורכבות הרפואית שבבסיס המקרה.
מה ניתן לעשות במקרה של רשלנות רפואית בניתוח בקע מפשעתי?
אם אתם חושדים שנפגעתם מרשלנות רפואית במהלך ניתוח לתיקון בקע מפשעתי, חשוב לפעול בצורה מסודרת על מנת למצות את זכויותיכם ולקבל את הפיצוי המגיע לכם. תביעת רשלנות רפואית היא תהליך מורכב הדורש הוכחות מוצקות, ולכן יש לבצע מספר צעדים מרכזיים.
איסוף מסמכים רפואיים – השלב הראשון הוא לאסוף את כל התיעוד הרפואי הרלוונטי למקרה שלכם. זה כולל את דוחות הניתוח, סיכומי האשפוז, תוצאות בדיקות הדמיה ככל שישנן (כגון MRI או CT), מרשמים לתרופות, תיעוד של בדיקות ומעקבים לאחר הניתוח וכל מסמך אחר שיכול לשפוך אור על מהלך הטיפול הרפואי שניתן לכם. מסמכים אלו מהווים את הראיות הראשוניות להוכחת כשלים רפואיים, והם עשויים להיות קריטיים להצלחת התביעה.
פנייה למומחה רפואי – לאחר איסוף התיעוד הרפואי, חשוב לפנות לכירורג מומחה או לרופא בעל ניסיון בטיפול בבקעים מפשעתיים, שיבחן את נסיבות המקרה ויוכל לקבוע אם הייתה חריגה מהסטנדרטים הרפואיים המקובלים. חוות דעת רפואית זו מהווה נדבך חשוב בתביעת הרשלנות, משום שהיא מאפשרת להבין האם נגרם לכם נזק כתוצאה מטיפול רשלני או שמדובר בסיבוך טבעי של הניתוח. חוות הדעת תכלול ניתוח מקצועי של מהלך הניתוח, ותספק הערכה האם הכשלים היו נמנעים לו היה הטיפול מתבצע באופן תקין.
התייעצות משפטית עם דין המתמחה ברשלנות רפואית – מומלץ לפנות לעורך דין בעל ניסיון בתחום הרשלנות הרפואית, שיבחן את המקרה ואת התיעוד שאספתם ויחליט האם יש היתכנות לתביעה משפטית. עורך הדין יוכל לנתח את נסיבות המקרה, להעריך במידה כזו או אחרת את סיכויי ההצלחה של התביעה ולספק לכם ייעוץ לגבי האפשרויות המשפטיות העומדות בפניכם. מכיוון שתביעות מסוג זה דורשות הוכחת רשלנות, נזק וקשר סיבתי ביניהם, חשוב להיעזר בעורך דין שמבין היטב את ההיבטים המשפטיים והרפואיים של התיקי הרשלנות הרפואית.
הגשת תביעה לפיצויים – אם ניתן להוכיח שהייתה רשלנות רפואית, שהובילה לנזק ניתן להגיש תביעה לפיצויים בגין הנזקים שנגרמו לכם. הפיצויים עשויים לכלול בין היתר – החזר הוצאות רפואיות עבור הטיפולים הקשורים לניתוח הרשלני ולנזק שנגרם בעקבותיו, מימון טיפולים ושיקום רפואי עתידי, פיצוי בגין אובדן שכר או פגיעה בכושר העבודה, וכן פיצוי על כאב וסבל שנגרם לכם.
חשוב להבין כי תביעת רשלנות רפואית עשויה להיות תהליך ארוך ומורכב, ולכן ככל שתקדימו לפעול ותיעזרו באנשי מקצוע מנוסים, כך תוכלו לשפר את סיכויי ההצלחה שלכם ולהגדיל את הסיכוי למצות את מלוא זכויותיכם.
לסיכום – רשלנות רפואית בניתוח בקע מפשעתי
ניתוח בקע מפשעתי נחשב לניתוח נפוץ יחסית, אך רשלנות רפואית במהלכו עלולה לגרום לנזקים משמעותיים. אם אתם חושדים שנפגעתם כתוצאה מרשלנות לאחר ניתוח בקע מפשעתי, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי על מנת לבדוק את האפשרות לקבלת פיצוי.
עורך דין טל סיץ' מתמחה בתיקי רשלנות רפואית מזה שנים רבות, ויוכל לעזור לכם בניהול תביעתכם.
הנכם מוזמנים לפנות למשרדנו לקבלת ייעוץ מקצועי ומעמיק, בחינת היתכנות התביעה ואפשרויות למיצוי זכויותיכם.
מאמר זה נכתב בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד, אך מיועד לנשים וגברים כאחד.