רשלנות רפואית באנדוקרינולוגיה (מערכת הבלוטות ההורמונליות)

תחום הטיפול הרפואי באנדוקרינולוגיה (מערכת הבלוטות ההורמונליות) אינו שונה משאר ענפי הרפואה, וגם בעת הטיפול במחלות בתחום זה עשויות לקרות שגיאות, להופיע סיבוכים ולהיגרם נזקים. 

 

מהי אנדוקרינולוגיה?

אנדוקרינולוגיה היא תחום העוסק במערכת האנדוקרינית. בחקר ההורמונים, היווצרותם, הרכבם ופעולתם. כמו כן בחקר המבנה והפעולה של מערכת הבלוטות האנדוקריניות המפרישות את ההורמונים בגוף. בין היתר, עוסקת האנדוקרינולוגיה באבחון וטיפול בסוכרת, השמנת יתר, בלוטת התריס, בלוטת יותרת הכליה ועוד.

 

רשלנות רפואית, מה הכוונה?

רשלנות רפואית היא מונח הבא לתאר מצב שבו מטופל לא קיבל את הטיפול הזהיר, הנכון והמצופה מהצוות הרפואי. לדוגמה, טיפול שגוי שאינו תואם למחלה או לסימפטומים שהציג המטופל, או הימנעות ממתן טיפול.

כאשר בית המשפט נדרש לבחון האם אירעה רשלנות רפואית במקרה מסוים, הוא יבדוק האם הצוות הרפואי פעל במהלך כל שלבי הטיפול על פי רמת המקצועיות הזהירה, הסבירה והמצופה ממנו. הוא יסתמך על מסמכים רפואיים, ספרות מקצועית וחוות דעת של מומחים רפואיים בתחומים המתאימים.

על מנת שבית המשפט יכריע באם מדובר במקרה של רשלנות רפואית שיש לפצות בגינה, יש להוכיח שלוש נקודות עיקריות:

  1. גרימת נזק למטופל – יש להוכיח שנגרם נזק שניתן ויש לפצות בגינו.
  2. רשלנות בטיפול – פעולה לא תקינה מצד הצוות הרפואי. לאורך כל שלבי הטיפול מצופה מהצוות הרפואי לנהוג על פי הכללים המקובלים והמוכרים. סטייה מהתנהלות רפואית סבירה וזהירה או טיפול שלא בהתאם לפרוטוקולים המתאימים עשויה להוות רשלנות בטיפול.
  3. קשר בין הרשלנות לבין הנזק – יש להוכיח את הקשר בין שתי הנקודות דלעיל. קשר סיבתי בין הפעולה הרשלנית לבין הנזק.

 

מתי יכולה להתרחש רשלנות רפואית בכלל ובמחלות אנדוקרינולוגיות בפרט?

חשוב להבין שרשלנות רפואית יכולה להתרחש בכל שלב במהלך הטיפול. כלומר החל מרגע הופעת התסמינים הראשונים ועד סיום תקופת ההחלמה. באופן טבעי לאורך הדרך יפגוש החולה יותר מאיש מקצוע אחד במהלך הטיפול ולכן בהחלט אפשרי שרשלנות תהא מצד מספר גורמים רפואיים ובשלבים שונים של השתלשלות האירועים. לדוגמה:

  • אבחון שגוי / לקוי –ברוב המקרים עם הופעת תסמינים ראשונים של הבעיה הרפואית, נגיע אל רופא המשפחה. במידה והרופא יזהה את התסמינים, יעבור על התיק הרפואי, יבחן היסטוריה רפואית של המטופל ושל משפחתו, ובכל זאת ימנע מלהפנות את המטופל להמשך טיפול בשל אבחון וניתוח שגוי של הנתונים, לא יפנה לבדיקות נדרשות ו/או יפעל בכל דרך אחרת שאיננה הדרך המצופה והמקובלת או התואמת לבעיה שמציג המטופל, ייתכן ומדובר ברשלנות באבחון וטיפול בבעיה.
  • טיפול שגוי – כאשר מאובחנת הבעיה הרפואית של המטופל צריך להוביל את החולה בנתיב הטיפול הידוע והמקובל ובאופן אשר תואם את בעייתו הספציפית. כמובן שכל אדם הוא שונה ויכול להיות שלא כל הסממנים יופיעו, אך הרעיון הכללי הוא שיש פרוטוקול טיפול תואם מצב. אם מסיבה כזו או אחרת הטיפול שהוענק לא היה נכון, לא תואם את סטנדרט הטיפול של הרופא הסביר, לא היה זהיר או אף שגוי, ייתכן והדבר מהווה רשלנות רפואית.
  • מעקב – ככלל טיפול בחולה לא מסתיים בעת ההחלמה המיידית. במקרים מסוימים נהוג ומצופה מהצוות הרפואי להמשיך ולבצע מעקב לתקופת זמן מסוימת אחר החולה על מנת להבין האם ההחלמה היא אכן הייתה תקינה, שאין סיבוכים או שמא הבעיות חוזרות ומתחילות להתפתח שוב. אי ביצוע מעקב כאשר הוא נדרש ואשר הוביל לנזקים שניתן היה למנוע, עשוי גם הוא להוות בסיס לתביעת רשלנות רפואית.
רשלנות רפואית באנדוקרינולוגיה (מערכת הבלוטות ההורמונליות)
דיני נזיקין, נזקי גוף, תביעות רשלנות רפואית ותאונות דרכים. טיפול מקצועי ותוצאות מוכחות.
לייעוץ חייגו:
עו"ד טל סיץ'
לוגו טל סיץ'

 

דוגמאות לרשלנות רפואית בתחום האנדוקרינולוגיה

רשלנות באבחון וטיפול במקרי תת פעילות/יתר פעילות של בלוטת התריס

בלוטת התריס (בלוטת המגן) אחראית על הפרשת הורמונים המועברים באמצעות הדם לשאר חלקי הגוף. ההורמונים הללו משפיעים על תפקוד איברים רבים ובין היתר המוח והלב.

תת פעילות של בלוטת התריס

נובעת מהפרשה נמוכה של הורמונים, האטה בחילוף החומרים ופגיעה במערכות הגוף.

פעילות יתר של בלוטת התריס

נובעת מהפרשת יתר של הורמונים, והעליה בקצב חילוף החומרים בגוף.

רשלנות רפואית בהקשר זה, עשויה לבוא לידי ביטוי בין היתר בגין – אי הפניה לבדיקות מתאימות לאבחון, התעלמות מתסמינים, היעדר טיפול או מעקב רשלני אחר טיפול ותופעות לוואי, וגרימת נזק שניתן היה למנוע.

רשלנות רפואית באבחון וטיפול סוכרת

סוכרת הינה מחלה מטבולית. ישנן סוגים שונים של סוכרת, לרוב מוכרות שתי צורות עיקריות – סוכרת מסוג 1 וסוכרת מסוג 2.  בתוך זאת יש לציין גם סוכרת הריונית וסוכרת מסיבות נוספות. הבעיה המרכזית ברוב צורות הסוכרת היא חוסר של הורמון אינסולין או תפקוד לקוי שלו.

רשלנות רפואית בהקשר זה, לרוב תבוא לידי ביטוי באבחון שגוי או מאוחר, היעדר טיפול תואם או היעדר ניהול הולם ואיזון של המחלה ומאפיינה.

 

הגשת תביעה ברשלנות רפואית בתחום האנדוקרינולוגיה

הגשת תביעה בתחום רשלנות רפואית באנדוקרינולוגיה איננה שונה במהותה מהגשת תביעה ברשלנות רפואית בתחומי רפואה אחרים. להלן עיקרי השלבים המומלצים במקרים בהם אתם סבורים שאירעה בענייניכם רשלנות רפואית שגרמה לנזק:

  1. פניה לעו"ד – לתביעה בגין רשלנות רפואית מומלץ לפנות אל עורך דין בעל ניסיון בתחום הרשלנות הרפואית.
  2. תיעוד ומסמכים – יש חשיבות גדולה מאד לאיסוף וריכוז של כל הניירת הרפואית הקשורה לתביעה, החל מהביקור הראשון אצל רופא המשפחה, דרך כל הבדיקות שבוצעו, סיכומי הביקור וההתייעצויות השונות. נא שמרו על המסמכים שברשותכם ופנו לקבלת מסמכים שחסרים לכם אשר יכולים לשפוך אור על השתלשלו האירועים בעניינכם.
  3. חוות דעת רפואית –  יש לפנות למומחה בתחום האנדוקרינולוגיה ו/או בתחום מומחיות מתאים נוסף על מנת לבחון האם ארעה רשלנות רפואית ומה היקף הנזק שנגרם לכם. את חוות הדעת יש להגיש בהמשך לבית המשפט יחד עם כתב התביעה. עו"ד יוכל לסייע לכם במציאת מומחה מתאים.
  4. הגשת כתב תביעה – לאחר איסוף כלל החומרים וקבלת חוות הדעת הרפואית, ככל שימצא שיש בסיס לתביעה, ייגש עורך הדין למלאכת עריכת כתב התביעה ומשם התיק יעבור להתנהל בבית המשפט.

 

הנכם מוזמנים לפנות למשרד טל סיץ' – משרד עורכי דין לבחינת המקרה שלכם

טיפול וליווי של מי שנפגעו עקב טיפול רפואי ומבקשים לתבוע בגין רשלנות רפואית הוא אירוע מורכב. עם התמחות וניסיון של כ-17 שנים בתיקי רשלנות רפואית, עורך דין טל סיץ' ידע לתת לכם את המעטפת המקצועית הנדרשת והחשובה במקרים אלו. בנוסף ישנה חשיבות יתרה לקבלת חוות דעת מומחים רפואיים בתחומים המתאימים לתמיכה במקרה שלכם, משרד עורך דין טל סיץ יוכל לסייע במציאת מומחה מתאים.

אם אתם מעוניינים להתייעץ בנוגע למקרה רשלנות רפואית בתחום האנדוקרינולוגיה, צרו קשר – משרד עורכי דין טל סיץ'.

 

המאמר נכתב בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד, אך מיועד לנשים וגברים כאחד.

רשלנות רפואית באנדוקרינולוגיה - עורך דין טל סיץ'

עוד בנושא רשלנות רפואית: